У Краматорській школі відкрили меморіальну дошку розстріляному бойовиками Народному герою

У Краматорській школі відкрили меморіальну дошку розстріляному бойовиками Народному герою

Фото
Укрінформ
У місті Краматорську Донецької області в школі №12 відкрили меморіальну дошку Народному Герою України Степану Чубенко, замордованому і розстріляному бойовиками в 17 років.

Про це в понеділок повідомили в Департаменті інформаційної та внутрішньої політики Донецької обласної військово-цивільної адміністрації.

«Сьогодні у Краматорську в загальноосвітній школі №12 була відкрита меморіальна дошка Народному Герою України, воротарю молодіжної збірної ФК «Авангард» Степану Чубенку, який загинув у 2014 році від рук проросійських бойовиків», - сказано в повідомленні.

На відкритті були присутні батьки Степана, школярі, громадські діячі, а також голова облдержадміністрації Павло Жебрівський. Під час свого виступу очільник області зазначив, що бажання Степана змінити країну було превалюючим над настроями, які тоді панували на Донеччині. Жебрівський звернувся до молоді з проханням не забувати про Україну, і це буде найбільша подяка для Степана Чубенко.

Степан Чубенко брав участь у мітингах на підтримку цілісності України, які проводилися в Краматорську. Під час обстрілу він допомагав спускатися в сховище літнім людям, носив їм воду, коли місто опинилося відрізаним від водопостачання. Ризикуючи життям, Степан зняв з міської площі прапор «ДНР». У червні 2014-го Степан поїхав до друга у Київ. 23 червня сів на поїзд у столиці, щоб повернутися додому, їхав через Донецьк, де був затриманий бойовиками з батальйону «Керч» за жовто-блакитну стрічку на рюкзаку. Після катувань українського патріота розстріляли.

Посмертно нагороджений волонтерським орденом "Народний герой України". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-