Місія ООН з прав людини з'ясовує, чи дійсно в

Місія ООН з прав людини з'ясовує, чи дійсно в "ЛНР" викрали жінку-інваліда

Ексклюзив
Укрінформ
Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні встановлює обставини затримання Людмили Сурженко, інваліда дитинства з проблемами слуху, на пункті перетину лінії зіткнення в Луганській області.

Про це в коментарі Укрінформу повідомила прес-служба Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні.

"Так, нам відомо про цей випадок. На сьогодні ми перевіряємо і уточнюємо інформацію щодо цього інциденту", - повідомили в прес-службі.

На запитання журналіста, чи дійсно жінка утримується бойовиками, в прес-службі відповіли, що зараз точно не відомо, де вона знаходиться.

Читайте також: Луганські бойовики викрали на КПВВ жінку з проблемами слуху

Як повідомлялося, 13 липня бойовики "ЛНР" затримали на КПВВ жінку з проблемами слуху, яка поверталася зі Станиці Луганської до окупованого Луганська. Український контрольно-пропускний пункт Людмила Сурженко пройшла, чому є документальне підтвердження. За повідомленнями, жінка, яка є інвалідом дитинства по слуху і в якої в момент переходу КПВВ сіли батарейки в слуховому апараті, чимось не сподобалася бойовикам, які охороняли перехід. Можливо, вона просто не розуміла, що саме від неї вимагають на блокпосту. Очевидці повідомили, що бойовики змусили жінку показати всі сумки, забрали мобільний телефон для перевірки.

Додому жінка після затримання бойовиками на КПВВ так і не повернулася. Наступного дня мати Людмили зверталася із запитами до окупаційної адміністрації Луганська, але всюди отримала відмову в наданні інформації. Через добу телефон викраденої вийшов на зв'язок, але відповідала на SMS явно не Людмила.

Як припускають родичі, Людмила Сурженко, яка зникла три дні тому, знаходиться в біді і потребує уваги і допомоги з боку гуманітарних місій. Мама Людмили також звертається з проханням про допомогу в пошуку своєї доньки до представників міжнародних організацій, які працюють у Луганську.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-