На Львівщині коктейлями Молотова підпалили

На Львівщині коктейлями Молотова підпалили "монастир" сектантів

Фото
Укрінформ
У селищі Брюховичі на Львівщині вночі невідомі влаштували пожежу в будівлі, де діяла незареєстрована, офіційно не визнана в Україні релігійна організація - так звана "Українська правовірна греко-католицька церква", відома ще як "група або секта Догнала".

Палії кинули в будівлю 5 пляшок із запалювальною сумішшю, повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

"У Шевченківський відділ поліції 14 липня о 00.19 надійшло повідомлення про те, що у селищі Брюховичі на територію монастиря невідомі особи кинули пляшки із запалювальною сумішшю, внаслідок чоло сталась пожежа... Попередньо встановлено, що з-за паркану на територію монастиря, в якому проживає тридцять осіб, було кинуто п’ять пляшок з запалювальною  сумішшю, чотири з яких зайнялись. Одна пляшка з сумішшю не розбилась. Пожежа була локалізована", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Дніпрі “дивним чином” спалахнула Pizza Veterano

Вогонь пошкоджив фасад будинку та два вікна на першому та другому поверхах.

Як поінформували в поліції, двадцять мешканців так званого монастиря звернулись до медичних закладів зі скаргами на погане самопочуття. Після надання медичної допомоги нікого з них не госпіталізували. 

Зараз на місці події проводяться першочергові слідчі дії, правоохоронці встановлюють осіб, причетних до скоєння злочину. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

Релігійну групу, що іменуює себе Українською греко-католицькою правовірною церквою, у листопаді 2013 року оголошено поза законом. У березні 2014 року Львівська облрада заборонила діяльність догналівців у області, а також звернулася до Генпрокуратури, СБУ та МВС щодо перевірки діяльності угруповання. У червні 2015 року в так званому брюховицькому монастирі  СБУ провела обшук.

20 липня 2011 року суд за фактом чинення опору працівникам міліції при затриманні та завданні тілесних ушкоджень мешканці Львова визнав Догнала винним у вчиненні адміністративного правопорушення. 27 серпня 2011 року ухвалено рішення про заборону в'їзду на територію України громадянину Чеської Республіки Антоніну Догналу - засновнику групи. 6 вересня 2012 року Львівський окружний адміністративний суд ухвалив рішення повністю відмовити у позові громадянину Чехії Антоніну Догналу до головного управління МВС у Львівській області, яким він намагався визнати рішення про його депортацію незаконним.    

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-