На Львівщині декілька сіл погодились на “еко-сміттєзаводи”

На Львівщині декілька сіл погодились на “еко-сміттєзаводи”

Укрінформ
На Львівщині декілька територіальних громад під час громадських обговорень погодились розмістити на своїх землях заводи по глибинній переробці чи спалюванню сміття.

Про це розповів журналістам директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА Назарій Романчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На Львівщині завершуються громадські обговорення з приводу розміщення сміттєпереробних заводів. Попри те, що люди на перших порах сприймали пропозицію щодо цього різко негативно, у декількох територіальних громадах після презентації екологічно безпечних підприємств і роз`яснення вигоди, яку вони принесуть для соціально-економічного розвитку населених пунктів, мешканці пішли назустріч інвесторам і дали згоду на спорудження сміттєпереробних комплексів на своїй території», - зазначив Романчук.

Читайте також: Сміттєва блокада: Зубко анонсував повне "звільнення" Львова

Назвати села, де планується спорудити підприємства, чиновник відмовився, зазначивши, що їх буде оголошено після завершення слухань та остаточного узгодження усіх робочих моментів.

Як повідомляв Укрінформ, Львівська облдержадміністрація провела конкурс із визначення інвесторів на будівництво комплексу з утилізації ТПВ. Перемогли відразу три фірми, які за власні кошти готові будувати підприємства. В області завершуються громадські слухання по ділянках, які придатні для будівництва такого заводу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-