"Пральня" на Буковині відмивала 20 мільйонів щомісяця – СБУ

Укрінформ
Масштабну схему відмивання коштів викрили у Чернівецькій області співробітники підрозділу з контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ спільно з фіскальною службою та прокуратурою.

Про це повідомляє прес-центр СБУ. 

"Організована група, до якої входило четверо буковинців, налагодила через фіктивні фірми механізм легалізації (відмивання) доходів, отриманих у процесі економічної діяльності. Для виведення коштів у "тінь" зловмисники на замовлення підприємств проводили безтоварні фінансово-господарські операції з формуванням фіктивного податкового кредиту. На прибутки, отримані внаслідок оборудок, вони закуповували транспортні засоби та вартісну нерухомість, в т.ч. земельні ділянки в Києві. Правоохоронці встановили, що послугами зловмисників користувалися декілька десятків підприємств з різних регіонів України. За попередніми оцінками, щомісячний розмір оборудок перевищував 20 мільйонів гривень", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Донеччині накрили ще один "конверт" на 1 мільярд

Співробітники спецслужби під час проведення обшуків в офісах та за місцем проживання учасників групи виявили і вилучили сімсот шістдесят тисяч гривень, майже сто десять тисяч доларів США та одинадцять тисяч євро, а також понад сорок печаток і штампів різних підприємств, банківські картки, чекові книжки, оргтехніку та фінансово-бухгалтерську документацію.

На рахунки підприємств, які використовувалися організаторами у протиправній діяльності, судом накладено арешт.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 205, ч. 3 ст. 209 та ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України.

Триває досудове розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-