Львів вже наполовину очистили від сміття

Львів вже наполовину очистили від сміття

Укрінформ
Зі Львова вивезли понад 50% накопичених твердих побутових відходів.

Про це повідомляється на сайті ЛОДА.

"За оперативною інформацією департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства, станом на 09.00 год 01.07.2017, зі Львова вже вивезено більш як 50% твердих побутових відходів, 3265 тонн з 287 контейнерних майданчиків, які станом на 23.06.2017 були перенакопиченими", - йдеться у  повідомленні.

Зазначається, що це близько 10 тонн твердих побутових відходів (ТПВ) із кожного майданчика.

Перевізниками ТПВ складено графіки прибирання перенакопичених майданчиків, робота в посиленому режимі триватиме до повного очищення контейнерів та налагодження систематичного вивезення відходів.

Читайте також: Синютка розказав про п'ять етапів "сміттєвого плану" для Львова

Як повідомляв Укрінформ, міська рада Львова офіційно передала повноваження управління твердими побутовими відходами та усіма пов'язаними із цим питаннями Львівській ОДА.

Зокрема обласна держадміністрація має впровадити у Львові систему роздільного збирання твердих побутових відходів та на конкурсній основі визначити сміттєвих перевізників. З міського бюджету Львова буде надано у вигляді субвенції  обласному бюджету 150 мільйонів грн для відшкодування виконавцям фактично наданих послуг з вивезення твердих побутових відходів, а також виплату субвенцій місцевим бюджетам, у тому числі на виконання умов Меморандуму, на території яких розташовані полігони/звалища захоронення твердих побутових відходів.

На наступний рік у міському бюджеті Львова буде передбачено 300 мільйонів грн та 150 мільйонів грн - на 2019 рік для  відшкодування послуг з вивезення твердих побутових відходів, у тому числі на виконання Меморандуму про вивезення сміття. Передадуть у тимчасове управління Львівській обласній державній адміністрації і комунальне підприємство «Львівспецкомунтранс».

Також під час розгляду питання були внесені правки, зокрема було вирішено заборонити облаштування полігону на території Львова та ТЕЦ-2.

Віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко на доручення Прем'єр-міністра 21 червня провів у Львівській ОДА нараду щодо виходу обласного центру із сміттєвої кризи. В ній взяли участь керівники профільних міністерств та мери 20 міст Львівщини. На нараді було напрацьовано комплекс оперативних та довгострокових заходів щодо звільнення обласного центру від сміття, якого вже накопичилося понад 14 тисяч тонн.

Зубко заявив, що влада Львова спільно з облдержадміністрацією та іншими місцевими органами влади має до 5 липня очистити місто від відходів.

Проблему львівського сміття загострила пожежа з трагічними наслідками на Грибовицькому звалищі в травні 2016 року, після чого на полігон припинили відвантажувати відходи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-