Станом на сьогодні зі Львова вивезли понад 3 тисячі тонн сміття - Зубко

Станом на сьогодні зі Львова вивезли понад 3 тисячі тонн сміття - Зубко

Укрінформ
Зі Львова станом на 30 червня вивезли понад 3 тисячі тонн сміття.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, інформує кореспондент агентства.

"Був зроблений конкретний план дій, скільки, з якого району, в який час потрібно буде вивезти сміття. Зрозуміло, що Львів продовжує генерувати сміття і це досить складне завдання. Сьогодні вивезли вже понад 3 тисячі тонн з тих 6,5, які знаходяться на сміттєвих майданчиках, безпосередньо в районах міста Львова, і ця робота буде продовжена", - сказав Зубко. 

Він нагадав, що вчора міська рада Львова проголосувала про передачу повноважень. 

"Для нас це нова подія в умовах децентралізації, коли навпаки місцеве самоврядування передає такі повноваження і передає функцію яка завжди була властива безпосередньо органам місцевого самоврядування", - зазначив Зубко.

Він підкреслив, що не всі райони Львова знаходяться в поганому стані. "Галицький і Личаківський райони нормально очищені, Франківський і Шевченківський райони найбільше потерпають від сміття", - додав він. 

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня після засідання обласної техногенної комісії за участю віце-прем'єр-міністра Геннадія Зубка голова облдержадміністрації Олег Синютка звернувся до Львівської міськради з вимогою делегувати області функції по вивезенню сміття зі Львова. Після наради з головами фракцій, представлених в міськраді, міський голова Андрій Садовий прийняв цю пропозицію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-