На Сумщині

На Сумщині "наркоплантатор" вирощував коноплі під Меморіалом Слави

Укрінформ
На Сумщині правоохоронці Буринського району виявили та вилучили 298 рослин коноплі, які зростали на квітнику Меморіалу Слави в одному з населених пунктів району.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила керівник відділу комунікації головного управління Нацполіції у Cумській області Ельвіра Біганова.

„В рамках проведення операції „Мак-2017” працівники Буринського відділення поліції відпрацьовували територію населених пунктів району, коли на квітнику Меморіалу Слави в одному з сіл виявили посів коноплі. Грядка була доглянута – рослини акуратно підв’язані, бур’ян в більшості виполотий. Полісмени нарахували та вилучили 298 рослин коноплі. А згодом знайшли і господаря „мініплантації” - ним виявився 26-річний житель цього ж села”, - розповіла Біганова.

Чоловік пояснив правоохоронцям: ще восени минулого року посіяв насіння конопель, а коли воно зійшло навесні, став доглядати.

Працівники поліції всі вилучені рослини направили на експертне дослідження.

Відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.2 ст.310 Кримінального кодексу України (посів або вирощування снотворного маку чи конопель), йому загрожує до 7 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-