На Херсонщині поліція знайшла у місцевого жителя понад 11 тисяч кущів маку

На Херсонщині поліція знайшла у місцевого жителя понад 11 тисяч кущів маку

Укрінформ
На Херсонщині в Олешківському районі поліцейські виявили і вилучили у місцевого жителя 11,3 тисяч кущів опійного маку, які він вирощував на своїй присадибній ділянці.

Про це повідомляється у понеділок на сторінці у Facebook Головного управління Національної поліції в Херсонській області відділ комунікації ГУ Національної поліції в області.

"Працівники Управління протидії наркозлочиності обласного главку поліції отримали інформацію, що 40-річний житель одного із сіл Олешківського району виростив у себе на присадибній ділянці рослини опійного маку. Поліцейські встановили, що даний громадянин раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння наркозлочинів. Під час огляду його присадибної ділянки оперативники виявили та вилучили 11,3 тисяч кущів маку. Чоловік пояснив, що наркорослини вирощував для власного вживання", - повідомив відділ комунікації ГУ Національної поліції в області.

За інформацією поліції, у разі подальшої переробки та продажу такої кількості наркорослин за цінами "чорного ринку" даний громадянин міг би отримати близько 700 тисяч гривень прибутку.

По даному факту відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.310 Кримінального кодексу України "Посів або вирощування снотворного маку чи конопель". Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-