Голови фракцій у Львівській міськраді готові передати ОДА

Голови фракцій у Львівській міськраді готові передати ОДА "сміттєву проблему"

Укрінформ
Більшість голів фракцій Львівської міськради вважають нову ухвалу Львівської облдержадміністрації стосовно поводження з ТПВ не ультиматумом, а допомогою у вирішенні сміттєвої проблеми.

Думки обранців подає ZAXID.NET.

Як зазначив голова фракції «Свободи» Маркіян Лопачак, фракція підтримає будь-який проект ухвали, який дозволить розблокувати вирішення проблеми сміття. Він зазначає, що з пропозицій мера і губернатора потрібно зробити компромісний варіант.

Такої ж думки дотримується голова фракції «Громадянської позиції» Юрій Кужелюк.

«Наша фракція підтримає будь-який проект, який дасть змогу вирішити цю проблему і передати повноваження з вивезення сміття ЛОДА. Чому ЛОДА? Бо вони готові це взяти на себе і показали, що можуть це робити. Ми говорили про те, що сума з міського бюджету у 300 млн грн є великою, однак це стільки ж, скільки за рік на вивезення сміття витратила Львівська міська рада. А зараз витрати зростають – бо буде аудит, встановлюються ваги», - сказав голова фракції «Народного контролю» Валерій Веремчук.

«Проект Львівської ОДА містить більше конкретики. Це не ультиматум, а допомога», - вважає голова фракції Блоку Петра Порошенка Петро Адамик.

В той же час міський голова Львова Андрій Садовий зазначає, що «ще такого не було, щоб проекти ухвал писали на вул. Винниченка (там розташована ОДА - ред.). Фактично, ця ухвала унеможливлює побудову сміттєпереробного заводу».

Рішення щодо прийняття ухвали очікується після закритої для ЗМІ наради міського голови з лідерами фракцій на сьогоднішній сесії Львівської міськради.

Як повідомляв Укрінформ, голова львівської ОДА Олег Синютка сьогодні зустрівся з керівниками частини фракцій Львівської міськради і запропонував альтернативну ухвалу ОДА щодо передачі управління ТПВ області. При цьому мер Львова назвав цю пропозицію не просто ультимативною, а взагалі такою, що "робить неможливим розвиток Львова, особливо в плані поводження з ТПВ, будівництва заводу".

Минулого тижня після засідання обласної техногенної комісії за участю віце-прем'єр-міністра Геннадія Зубка голова облдержадміністрації Олег Синютка звернувся до Львівської міськради з вимогою делегувати області функції по вивезенню сміття зі Львова. Після наради з головами фракцій, представлених в міськраді, міський голова Андрій Садовий прийняв цю пропозицію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-