Садовий заявляє, що львівська ОДА висунула

Садовий заявляє, що львівська ОДА висунула "сміттєвий ультиматум"

Укрінформ
Голова львівської ОДА Олег Синютка сьогодні зустрівся з керівниками частини фракцій Львівської міськради і запропонував альтернативну ухвалу ОДА щодо передачі управління ТПВ області. 

Про це під час сесії Львівської міськради сказав мер Львова Андрій Садовий, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні відбулась зустріч частини керівників фракцій ЛМР з головою Львівської ОДА, і на цій зустрічі був переданий проект ухвали, написаний на Винниченка (на вул. Винниченка, 18, розташована ОДА - ред.). Він відрізняється від ультиматуму, що ми отримали минулого тижня", - сказав Садовий.

Мер Львова також назвав цей проект ухвали не просто ультимативним, а взагалі таким, що "робить неможливим розвиток Львова, особливо в плані поводження з ТПВ, будівництва заводу". 

"Цей документ ми отримали півгодини тому. Я дав доручення керівнику юридичного департаменту, спільно з керівником департаменту ЖКГ Рудницьким, щоб вони проаналізували його», – зазначив Садовий.

За повідомленням місцевих ЗМІ, голова Львівської ОДА вранці 29 червня зібрав депутатів усіх фракцій міськради, за винятком «Самопомочі», і запропонував їм проголосувати за визнання незадовільною роботи міського голови Львова. Крім того, ОДА хоче отримати право укладення довгострокових угод з гарантією постачання ТПВ зі Львова на сміттєпереробні заводи. Дію нової ухвали пропонують із дворічного терміну, як це було заплановано раніше, продовжити на невизначений час.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня після засідання обласної техногенної комісії за участю віце-прем'єр-міністра Геннадія Зубка голова облдержадміністрації Олег Синютка звернувся до Львівської міськради з вимогою делегувати області функції по вивезенню сміття зі Львова. Після наради з головами фракцій, представлених в міськраді, міський голова Андрій Садовий прийняв цю пропозицію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-