Садовий повідомив, скільки тисяч тонн сміття розкидані по Львову

Садовий повідомив, скільки тисяч тонн сміття розкидані по Львову

Укрінформ
Міський голова Львова Андрій Садовий сьогодні під час брифінгу уточнив обсяги невивезеного на даний час сміття: його близько 12 тисяч тонн.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні у Львові на землі лежить понад 5 тис. тонн, більше 500 тонн є на машинах і більше 5 тис. тонн є на перевалочних станціях, тому мова не про 6 тис. тонн, як озвучував віце-прем’єр-міністр, а про десь 11 тис. 900 тонн, це дуже великий об’єм”, - зауважив Садовий.

Міський голова Львова також сказав, які саме полігони області приймають або потенційно можуть приймати львівське сміття.

“Червоноград приймає відходи зі Львова, правда тільки 10 тонн. Ресурс має Стрий, Дрогобич, Буськ і Новояворівськ мають невеликий ресурс, Миколаїв має ресурс, але там треба дуже багато попрацювати. Це великі полігони області, є ще кілька малих”, - сказав Садовий.

За його словами, той об’єм сміття, який продукує нині Львів, утилізувати на полігонах лише області неможливо.

Як повідомляв Укрінформ, 22 червня на брифінгу очільник Львівської ОДА Олег Синютка заявив, що обласна влада висунула львівській міськраді вимогу передати їй функції по управлінню ТПВ. Область бере на себе зобов’язання за 20 днів очистити сміттєві майданчики від завалів та забезпечити стабільний вивіз ТПВ впродовж усього часу дії делегування повноважень.

Синютка обіцяє відновити систему сортування сміття, припинити перерозподіл ринку вивезення ТПВ та повернути перевізників, які стабільно забезпечували вивіз сміття. Разом із тим губернатор просить у міста передати в тимчасове управління ОДА й «опальний» «Львівспецкомунтранс».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-