Сміттєва криза: Садовий обіцяє виконати

Сміттєва криза: Садовий обіцяє виконати "ультиматум" області

Укрінформ
Міський голова Львова Андрій Садовий прокоментував заяву голови ОДА Олега Синютки про делегування функції управління ТПВ у Львові обласній державній адміністрації.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я сьогодні мав розмову з керівниками фракцій міської ради, ми домовилися, що на наступному пленарному засіданні, яке буде у четвер, ми підготуємо відповідні рішення, юридичний департамент отримав відповідну вказівку, і ми проголосуємо на сесії, думаю одностайно, рішення, яке від нас вимагає намісник Президента", - сказав Садовий сьогодні на брифінгу.

Водночас мер вважає таку вимогу "ультиматумом громаді міста Львова", який однак необхідно прийняти у ситуації, що склалася. 

"Я переконаний, що у цій ситуації ми повинні прийняти цю пропозицію, ми повинні заплатити кошти, ми повинні мати можливість нормально жити і розвиватися тому, що наше завдання – зберегти людей", - додав Садовий.

Як повідомляв Укрінформ, 22 червня на брифінгу очільник Львівської ОДА Олег Синютка повідомив, що обласна влада висунула Львівській міськраді вимогу передати їй функції по управлінню ТПВ. У свою чергу область бере на себе зобов’язання за 20 днів очистити сміттєві майданчики від завалів та забезпечити стабільний вивіз ТПВ впродовж усього часу дії делегування повноважень.

Львівська міська влада повинна передбачити субвенцію з міського бюджету для вивозу сміття обласному бюджету в розмірі 300 млн грн з розрахунку на рік. 

Синютка обіцяє відновити систему сортування сміття, припинити перерозподіл ринку вивезення ТПВ та повернути перевізників, які стабільно забезпечували вивіз сміття. Разом із тим губернатор просить у міста передати в тимчасове управління ОДА й «опальний» «Львівспецкомунтранс».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-