У Львові почалося вивезення сміття

У Львові почалося вивезення сміття

Укрінформ
У Львові відновилися роботи з вивезення сміття.

Про це повідомляє 112.ua

"Інформацію про те, що місто почали очищати від сміття, підтвердили в компанії "АВЕ Умвельт Україна", компанія надає послуги із збирання, сортування, переробки, утилізації відходів у Львові та низці інших міст", - йдеться у повідомленні.

22 червня Львівська обласна державна адміністрація попросила Львівську міську раду передати повноваження з вивезення сміття з міста. Повідомлялося, що ОДА готова протягом 20 днів очистити Львів від сміття, а також вивозити сміття на постійній основі.

До цього мерія Львова попросила Кабмін і Порошенка ввести в місті режим НС через "сміттєву проблему".

Як повідомляв Укрінформ, лідер фракції "Самопомочі" Березюк у понеділок, 19 червня, оголосив голодування через проблему із вивезенням сміття зі Львова, згодом до нього приєднався член фракції Тарас Пастух та заступник голови ВР Оксана Сироїд.

Водночас віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко на доручення Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана 21 червня провів у Львівській ОДА нараду щодо виходу обласного центру із сміттєвої кризи. В ній взяли участь керівники профільних міністерств та мери 20 міст Львівщини. На нараді було напрацьовано комплекс оперативних та довгострокових заходів щодо звільнення обласного центру від сміття, якого вже накопичилося понад 14 тисяч тонн.

Зубко заявив, що влада Львова спільно з облдержадміністрацією та іншими місцевими органами влади повинна до 23 червня розробити графік вивезення сміття з міста, а до 5 липня - вивезти його.

Проблему львівського сміття загострила пожежа з трагічними наслідками на Грибовицькому звалищі в травні 2016 року, після чого на полігон припинили відвантажувати відходи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-