Львівські активісти розпочинають акцію з прибирання сміття

Львівські активісти розпочинають акцію з прибирання сміття

Укрінформ
Львів'яни, які втомились від переповнених сміттєвих майданчиків, ініціюють 23 червня акцію із сортування і прибирання сміття «Львів'яни – за роздільний збір, сортування і вивезення відходів!».

Про це написала у Facebook головний редактор журналу «RIA Ukraina» Анастасія Хрищук.

«Ми втомились чекати, коли політики припинять з'ясовувати стосунки і займатись корупцією на львівському смітті. Ми переконані, що львів'яни можуть і повинні самі зробити перший крок до вирішення проблеми, а саме: розпочати роздільний збір і сортування сміття. Якщо інші громади побачать, що ми справді хочемо навести лад в своєму місті, то вони не зможуть відмовити нам в допомозі», - зазначила Хрищук.

Акцію вже підтримали декілька громадських організацій, зокрема, «Розвиток громади», «Львівська політика», Асоціація «Чиста країна», журналісти радіо «Львівська хвиля», ФМ «Галичина», ІА «Варіанти», «ГалІнфо», телеканалів НТА, Правда.тут і сайту 032.ua, учасниці конкурсу «Міс Львів», співачка Мія, боксери школи Котельника і інші. Допомогу в організації акції надали львівські підприємці та перевізники, зокрема, гендиректор НВП «Гетьман» Олег Баляш, гендиректор «Грінко Захід» Олександр Залєвський, «Санком Львів».

Завтра вранці учасники акції зберуться в одному з мікрорайонів Львова, щоб посортувати велику купу сміття.

Перед тим експерти розкажуть, для чого і як саме потрібно це робити.

Посортоване сміття буде роздільно двома машинами вивезене спецтранспортом на подальше глибинне сортування. Весь процес будуть фіксувати журналісти, щоб переконати владу та громадськість, що сміття необхідно роздільно збирати і сортувати і це варто робити вже зараз. Всім учасникам акції уже роздано спецодяг.

На завершення акції на майданчику буде встановлено спеціальний контейнер для роздільного збору сміття типу «Дзвін».

Організатори акції зазначають, що запровадження роздільного збору і сортування сміття не є «модною фішкою», а вимогою закону, що діє з 2007 року, проте не виконується у Львові.

Як повідомляв Укрінформ, міський голова Львова заявив, що з поточного тижня у Львові буде запроваджено роздільне збирання сміття і в першу чергу будуть вивозитись так звані вологі відходи – органіка, яка дає неприємні запахи, приваблює мух і щурів.  Львів'яни не надто повірили в таку перспективу, оскільки переконалися, що в результаті  - усі відходи звалюються в одну машину. Крім того, запровадити відповідне маркування на завалених сміттям майданчиках не видається можливим.

21 червня віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко, який очолює урядову команду з допомоги Львову у вирішенні сміттєвої кризи, заявив, що потрібно 2 тижні, щоб повністю звільнити місто лева від накопиченого сміття. За його словами, розроблено план дій як на найближчий період, так і на перспективу. План включає як разове вивезення твердих побутових відходів, так і системне очищення контейнерних майданчиків. Також віце-прем'єр додав, що можливо, влада звернеться до мешканців Львова з проханням допомогти прибрати місто.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-