У Дніпрі вилучили георгіївську стрічку під час заходу на День скорботи

У Дніпрі вилучили георгіївську стрічку під час заходу на День скорботи

Укрінформ
У Дніпрі під час масового заходу, присвяченого Дню скорботи і вшануванню пам'яті жертв війни, у жінки вилучили георгіївську стрічку.

Про це повідомляє на своїй сторінці у Фейсбуці Національна поліція у Дніпропетровській області.

«Під час масового заходу, присвяченого Дню скорботи і вшанування пам'яті жертв війни, у жінки вилучено георгіївську стрічку. На місці події поліцейські склали адміністративний протокол за ст. 173-3 КУпАП (виготовлення та пропаганда георгіївської (гвардійської) стрічки)», - йдеться у повідомленні.

Загалом публічну безпеку під час покладання квітів до пам’ятника 152-ї стрілецької дивізії на Набережній Заводській забезпечували 60 співробітників поліції.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні з 15 червня набув чинності Закон України «Про внесення зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо заборони виготовлення та пропаганди георгіївської (гвардійської) стрічки» №2031-VIII.

Згідно з документом, публічне використання, демонстрація або носіння георгіївської стрічки чи її зображення тягнуть за собою накладення штрафу від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією георгіївської стрічки або предметів, що містять її зображення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-