"Посланці Гройсмана" вважають, що Львів можна прибрати за 2 тижні

Укрінформ
Для повного очищення Львова від накопичених побутових відходів необхідно 2 тижні.

Про це сказав журналістам за результатами наради у Львівській ОДА віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Потрібно 2 тижні, щоб повністю звільнити Львів від накопиченого сміття. Ми розробили план дій як на найближчий період, так і на перспективу. Він включає як разове вивезення твердих побутових відходів, так і системне очищення контейнерних майданчиків», - зазначив Зубко.

За його словами, буде підраховано, скільки потрібно техніки і людських ресурсів, щоб відвантажити сміття, помити і дезінфікувати контейнерні майданчики. До роботи залучатиметься техніка ДСНС. Не виключено, що за допомогою звернуться і до мешканців міста.

Відповідаючи на запитання, куди вивозитиметься сміття, Зубко сказав, що передусім на полігони області. Звернуться за допомогою і до інших регіонів, проте примушувати їх влада не буде - Садовий має домовитися з ними сам, наголосив віце-прем'єр.

Як повідомляв Укрінформ, урядова група на чолі із Зубком вирушила до Львова, аби допомогти напрацювати план дій для вирішення проблеми з вивезенням сміття.

19 червня лідер парламентської фракції "Самопомочі" Олег Березюк оголосив голодування з вимогою до керівництва держави вирішити проблему вивезення сміття зі Львова. Наступного дня до нього приєдналися член цієї фракції Тарас Пастух і віце-спікер Оксана Сироїд.

Водночас Прем’єр-міністр Володимир Гройсман 19 червня заявив, що готовий на засіданні уряду ініціювати виділення з резервного фонду 50 млн грн на облаштування полігону для сміття у Львівській області. Крім того, він закликав місцеве самоврядування відгукнутися на прохання мера Львова, якщо воно надійде, і тимчасово прийняти львівське сміття на своїх муніципальних полігонах.

Прем'єр також заявив, що неодноразово намагався допомогти Львову у вирішенні "сміттєвої кризи", але дійшов висновку, що Львівська міська рада і міський голова "або не може, або не здатен" займатися цією проблемою.

Тим часом вибухнув скандал через те, що депутати від "Самопомочі" у міській раді Миколаєва (райцентр на Львівщині) 19 червня не проголосували за прийняття твердих побутових відходів зі Львова. Загалом для ухвалення рішення забракло одного голосу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-