Зубко каже, що центр Львова чистий. Лихо — у трьох районах

Зубко каже, що центр Львова чистий. Лихо — у трьох районах

Укрінформ
Найбільше від сміття у Львові потерпають три райони — Сихівський, Франківський та Шевченківський, центр міста чистий.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко під час наради у Львівській ОДА, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Насправді, питання є сьогодні в Сихівському, Франківському, Шевченківському районах, які найбільше потерпають. Я вважаю, що це просто не організована робота... Центр міста чиститься, а всі інші потерпають”, - сказав Зубко.

За його словами, на сміттєвих майданчиках у Львові наразі знаходиться близько 6,5 тисячі тонн відходів.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні до Львова вирушила урядова група на чолі із Зубком, аби допомогти напрацювати план дій із вирішення проблеми сміття.

Як повідомляв Укрінформ, уже троє учасників акції - лідер фракції Олег Березюк, член фракції Тарас Пастух і віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд голодують біля центрального входу в АП з вимогою до керівництва держави вирішити проблему вивезення сміття зі Львова.

Гройсман 19 червня заявив, що готовий на засіданні уряду ініціювати виділення з резервного фонду 50 млн грн на облаштування полігону для сміття у Львівській області. Крім того, він закликав місцеве самоврядування відгукнутися на прохання мера Львова, якщо воно надійде, і тимчасово прийняти львівське сміття на своїх муніципальних полігонах.

Прем'єр заявив, що неодноразово намагався допомогти Львову у вирішенні "сміттєвої кризи", але дійшов висновку, що "Львівська міська рада, міський голова або не може, або не здатен" займатися цією проблемою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-