Мерія Львова виклала в мережу відмови на прохання про допомогу зі сміттям

Мерія Львова виклала в мережу відмови на прохання про допомогу зі сміттям

Укрінформ
На сайті міськради Львова створено спеціальну рубрику «Сміттєва блокада», де обіцяють розміщувати інформацію про офіційні листи з відмовами на прохання про допомогу у вивезенні сміття.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

«Від січня цього року мерія Львова написала сотні листів на міських голів, голів обласних рад та обласних адміністрацій з проханням допомогти у вирішенні проблеми з вивезенням ТПВ. На жаль, на більшість цих прохань місто отримало листи-відмови. Загалом, за цей період було скеровано майже півтисячі листів — 495 звернень», — розповіли в управлінні внутрішньої політики ЛМР. 

Водночас міський голова Львова Андрій Садовий на своїй сторінці в мережі Facebook наголосив на тому, що Львів просив про тимчасовий прийом принаймні невеликої кількості ТПВ на легальні полігони за офіційну оплату, однак з різних причин отримував переважно відмови.

За даними мерії Львова, за 2017 рік було скеровано звернень до обласних та місцевих органів влади — 495; отримано офіційних відмов — 229; не отримано жодних відповідей — 257; отримано позитивних відповідей — 9 (частина з цих полігонів «закрилась» одразу після початку співпраці).

Усі скани відмов тут: http://city-adm.lviv.ua/public-information/waste-management/smittieva-blokada», — йдеться у повідомленні мера на його сторінці у Facebook.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні у Львові під головуванням віце-прем'єр-міністра - міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України відбудеться нарада за участю керівництва профільних міністерств та відомств щодо впорядкування питань поводження з твердими побутовими відходами.

 Лідер фракції "Об'єднання "Самопоміч" Олег Березюк, член фракції Тарас Пастух і віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд голодують біля центрального входу в АП з вимогою до керівництва держави вирішити проблему вивезення сміття зі Львова.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман 19 червня заявив, що готовий на засіданні уряду ініціювати виділення з резервного фонду 50 млн грн на облаштування полігону для сміття у Львівській області. Крім того, він закликав місцеве самоврядування відгукнутися на прохання мера Львова, якщо воно надійде, і тимчасово прийняти львівське сміття на своїх муніципальних полігонах.

Водночас вибухнув скандал через те, що депутати від "Самопомочі" у міській раді Миколаєва - районного центру Львівщини - проголосували проти прийому твердих побутових відходів зі Львова. Загалом для ухвалення рішення забракло одного голосу.

Разом з тим Прем'єр заявив, що неодноразово намагався допомогти Львову у вирішенні "сміттєвої кризи", але дійшов висновку, що  "Львівська міська рада, міський голова або не може, або не здатен" займатися цією проблемою.

Сьогодні у Львові працює урядова комісія, яка має знайти спосіб вирішення "сміттєвої проблеми".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-