Зубко наполягає, що зі сміттєвої проблеми треба прибрати політичний піар

Зубко наполягає, що зі сміттєвої проблеми треба прибрати політичний піар

Укрінформ
Сьогодні у Львові має бути напрацьована антикризова маршрутна карта з вирішення проблеми сміття.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального, розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко у рамках робочої поїздки до Львова, повідомляє Урядовий портал.

«Сьогодні у Львові маємо напрацювати антикризову маршрутну карту, визначити людські і технічні ресурси, відповідальних і час, потрібний для вирішення проблеми сміття у місті», - зазначив урядовець.

Зубко наголосив, що з цього питання потрібно прибрати політичний піар. «Це – господарське питання, яке потрібно вирішувати з управлінським досвідом», - підкреслив він.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні у Львові під головуванням віце-прем’єр-міністра – міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України відбудеться нарада за участю керівництва профільних міністерств та відомств щодо впорядкування питань поводження з твердими побутовими відходами.

 Лідер фракції "Об'єднання "Самопоміч" Олег Березюк, член фракції Тарас Пастух і віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд голодують біля центрального входу в АП з вимогою до керівництва держави вирішити проблему вивезення сміття зі Львова.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман 19 червня заявив, що готовий на засіданні уряду ініціювати виділення з резервного фонду 50 млн грн на облаштування полігону для сміття у Львівській області. Крім того, він закликав місцеве самоврядування відгукнутися на прохання мера Львова, якщо воно надійде, і тимчасово прийняти львівське сміття на своїх муніципальних полігонах.

Водночас вибухнув скандал через те, що депутати від "Самопомочі" у міській раді Миколаєва - районного центру Львівщини - проголосували проти прийому твердих побутових відходів зі Львова. Загалом для ухвалення рішення забракло одного голосу.

Разом з тим прем’єр заявив, що неодноразово намагався допомогти Львову у вирішенні "сміттєвої кризи", але дійшов висновку, що "Львівська міська рада, міський голова або не може, або не здатен" займатися цією проблемою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-