Зубко каже, що Львову зі сміттям допоможуть — але за однієї умови

Зубко каже, що Львову зі сміттям допоможуть — але за однієї умови

Укрінформ
Віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко пообіцяв допомогти львів’янам із вирішенням проблеми сміття, але закликав прибрати з цього питання політику й піар.

Про це він заявив під час наради у Львівській ОДА, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я б попросив усіх, якщо ми хочемо зробити певні речі для львів’ян, які є європейською громадою, давайте просто приберемо політику з цих питань, політичний піар і перестанемо міряти рейтинги, використовувати львів’ян для своєї користі”, - сказав урядовець.

Він також нагадав, що реформа децентралізації передбачає не тільки повернення фінансів на місця, але й передачу повноважень, серед яких і відповідальність щодо поводження з побутовими відходами.

Водночас Зубко підкреслив, що центральна влада долучиться до співпраці у вирішенні сміттєвої проблеми у Львові. Так, за його словами, під час сьогоднішнього візиту до Львова представників і керівників різних відомств буде напрацьовано план дій з визначенням конкретних термінів і відповідальних осіб.

“Ми сьогодні відпрацюємо маршрут дій, закріпимо відповідальних, визначимо терміни, але я хотів би, щоб ми публічно потім показували, хто, що, на якому етапі не виконав”, - розповів віце-прем’єр-міністр.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні у Львові під головуванням віце-прем'єр-міністра - міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України відбудеться нарада за участю керівництва профільних міністерств та відомств щодо впорядкування питань поводження з твердими побутовими відходами.

Лідер фракції "Об'єднання "Самопоміч" Олег Березюк, член фракції Тарас Пастух і віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд голодують біля центрального входу в АП з вимогою до керівництва держави вирішити проблему вивезення сміття зі Львова.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман 19 червня заявив, що готовий на засіданні уряду ініціювати виділення з резервного фонду 50 млн грн на облаштування полігону для сміття у Львівській області. Крім того, він закликав місцеве самоврядування відгукнутися на прохання мера Львова, якщо воно надійде, і тимчасово прийняти львівське сміття на своїх муніципальних полігонах.

Водночас вибухнув скандал через те, що депутати від "Самопомочі" у міській раді Миколаєва - районного центру Львівщини - проголосували проти прийому твердих побутових відходів зі Львова. Загалом для ухвалення рішення забракло одного голосу.

Разом з тим Прем'єр заявив, що неодноразово намагався допомогти Львову у вирішенні "сміттєвої кризи", але дійшов висновку, що "Львівська міська рада, міський голова або не може, або не здатен" займатися цією проблемою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-