Садовий не виключає евакуації дітей зі Львова через загрозу інфекцій

Садовий не виключає евакуації дітей зі Львова через загрозу інфекцій

Укрінформ
Міський голова Львова не виключає евакуації з міста дітей через високий ризик інфекційної небезпеки у зв'язку з невивезеним сміттям.

Про це Садовий сказав журналістам на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми стоїмо перед гострою небезпекою інфекційних заражень, тому повинні передбачати можливість евакуації з міста дітей. Можливо, в табори, в інші країни», - cacia?ea Садовий.

За його словами, повідомлення про небезпеку спалаху в місті інфекційних захворювань буде направлені в міжнародні організації та посольства.

Як повідомляв Укрінформ, високий рівень бактеріального забруднення грунту біля сміттєвих майданчиків підтвердила і під час робочої поїздки до Львова в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун. Вона висловила побоювання щодо спалахів у Львові епідемій тифу і холери.

Разом з тим Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що завтра, 21 червня, направляє до Львова комісію на чолі з віце-прем’єром Геннадієм Зубком, завданням якої буде спільно з головою ОДА Олегом Синюткою вирішити проблему вивезення сміття.

За даними міськради, на сьогодні у Львові назбиралося понад 8,5 тис. тонн відходів. У мерії заявляють, що ситуація критична і загрожує небезпекою для здоров'я населення та життєдіяльності міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-