Супрун не бачить потреби оголошувати Львів

Супрун не бачить потреби оголошувати Львів "зоною сміттєвого лиха"

Укрінформ
В.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун заявляє, що на даний час не бачить потреби в оголошенні у Львові надзвичайної екологічної ситуації через проблеми з вивезенням сміття. 

Про це Супрун сказала під час обстеження переповнених сміттєвих майданчиків 20 червня у Львові, повідомляє Радіо Свобода

Водночас, за словами в.о. міністра, проведені на місцях скупчення сміття аналізи грунту засвідчили "дуже високий рівень бактерій", що означає небезпеку зростання захворюваності серед населення. Крім того, вона висловила занепокоєння тим, що у багатьох випадках купи сміття перебувають поблизу дитячих майданчиків.

У зв’язку з цим Супрун закликала якнайшвидше вирішити проблему зі сміттям у Львові й інших містах України.

За останніми даними міської влади Львова, на 37% майданчиків міста накопичене сміття, яке не вивозять понад місяць.

Львівська міська комісія з надзвичайних ситуацій двічі зверталася до уряду, президента, парламенту і Ради нацбезпеки та оборони з проханням про оголошення Львова зоною надзвичайної екологічної ситуації і попросила допомогти з вивезенням сміття.

20 червня голова Львівської ОДА Олег Синютка проведе нараду з міськими головами області і проситиме їх допомогти Львову. Таке доручення Синютка отримав від Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, який звинуватив мера Львова Андрія Садового у нездатності вирішити проблему з вивезенням твердих відходів. У свою чергу, Президент Петро Порошенко раніше доручив голові уряду вжити "невідкладних заходів" щодо вирішення проблеми зі сміттям у Львові.

Садовий напередодні заявив, що в місті накопичилося 8500 тонн твердих побутових відходів, які нікуди вивозити.

19 червня голова фракції "Самопоміч" Олег Березюк оголосив голодування, вимагаючи від влади України вирішити проблему зі сміттям у Львові. 20 червня до нього приєдналася віце-спікер парламенту Оксана Сироїд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-