Сміттєва криза: Садовий поїхав домовлятися до

Сміттєва криза: Садовий поїхав домовлятися до "скандального" райцентру

Укрінформ
Міський голова Львова Андрій Садовий у вівторок поїхав до Миколаєва (Львівської області), аби зустрітися з мером міста Андрієм Щебелем та депутатами фракції «Самопоміч».

Про це повідомляє Zaxid.net

"Таке рішення Андрій Садовий прийняв після учорашньої сесії Миколаївської міськради, на якій депутати провалили розгляд питання про прийом львівського сміття. Сесія розглядала питання про прийом на місцевий полігон 40 тонн львівського сміття. Однак для позитивного ухвалення цього рішення забракло лише одного голосу. Як виявилось, усі троє депутатів фракції «Об’єднання «Самопоміч» не проголосували за це рішення – депутатка Ірина Кобрин утрималась від голосування; Богдан Ткач не прийшов на сесію; Володимир Климюк – вийшов із сесійної зали перед голосуванням", - йдеться у повідомленні.

Повторне голосування за надання згоди на прийом ТПВ зі Львова у Миколаївській міськраді повинно відбутися у середу, 21 червня.

Як повідомляв Укрінформ, депутати від "Самопомочі" у міській раді Миколаєва - районного центру Львівщини проголосували проти прийому твердих побутових відходів зі Львова. Загалом рішення підтримали 13 депутатів, для погодження міською радою Миколаєва прийому сміття зі Львова не вистачило одного голосу.

У свою чергу лідер фракції "Об'єднання "Самопоміч" у ВР Олег Березюк напередодні оголосив голодування через нібито "напади" на Садового у зв'язку з проблемою вивозу сміття зі Львова, згодом до нього приєдналися інші депутати фракції, а сьогодні - і віце-спікер ВР Оксана Сироїд.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман 19 червня заявив, що готовий на засіданні уряду ініціювати виділення з резервного фонду 50 млн грн на облаштування полігону для сміття у Львівській області. Крім того, він закликав місцеве самоврядування відгукнутися на прохання мера Львова, якщо воно надійде, і тимчасово прийняти львівське сміття на своїх муніципальних полігонах.

Раніше львівська влада звернулася до уряду з вимогою оголосити в місті надзвичайну екологічну ситуацію через проблеми з вивезенням сміття. За даними міськради, на сьогодні у Львові накопичилося понад 8,5 тис. тонн відходів. У мерії заявляють, що ситуація критична і загрожує небезпекою для здоров'я населення та життєдіяльності міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-