Тезка Березюка зі Львівської ОДА теж оголосила голодування

Тезка Березюка зі Львівської ОДА теж оголосила голодування

Фото
Укрінформ
Керівник управління внутрішньої та молодіжної політики Львівської облдержадміністрації Ольга Березюк оголосила голодування під стінами Львівської міськради.

Про це вона написала у Facebook.

"Я оголошую голодування. Якщо в 21 столітті це єдиний спосіб донесення інформації, то нехай буде так. Я хочу звернути увагу людей на те, що за політичними маніпуляціями приховується звичайна безгосподарність Львівської міської ради", - зазначила Березюк.

За її словами, вона сидітиме під Ратушею, допоки Садовий не розпочне реальних кроків для вирішення сміттєвої проблеми. "Вимагаю "взяти і вивезти сміття", – написала Березюк.

 Як повідомляв Укрінформ, лідер фракції "Об'єднання "Самопоміч" Олег Березюк напередодні оголосив голодування через нібито "напади" на Садового у зв'язку з проблемою вивозу сміття зі Львова. Сьогодні до нього приєдналася заступник голови парламенту Оксана Сироїд.

Напередодні стало відомо, що депутати від "Самопомочі" у міській раді Миколаєва - районного центру Львівщини - проголосували проти прийому твердих побутових відходів зі Львова. Загалом для ухвалення рішення забракло одного голосу.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман 19 червня заявив, що готовий на засіданні уряду ініціювати виділення з резервного фонду 50 млн грн на облаштування полігону для сміття у Львівській області. Крім того, він закликав місцеве самоврядування відгукнутися на прохання мера Львова, якщо воно надійде, і тимчасово прийняти львівське сміття на своїх муніципальних полігонах.

Раніше львівська влада звернулася до уряду з вимогою оголосити в місті надзвичайну екологічну ситуацію через проблеми з вивезенням сміття. За даними міськради, на сьогодні у Львові назбиралося понад 8,5 тис. тонн відходів. У мерії заявляють, що ситуація критична і загрожує небезпекою для здоров'я населення та життєдіяльності міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-