Зубко закликав Асоціацію міст допомогти Львову

Зубко закликав Асоціацію міст допомогти Львову "розгребти" сміття

Укрінформ
Віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко закликав Асоціацію міст України допомогти Львову із вивезенням сміття.

Про це він заявив, виступаючи на координаційній зустрічі "Реформа місцевого самоврядування і децентралізація влади в Україні: успіхи та перспективи", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я звертаюся до Асоціації міст України, яка сьогодні об'єднує всі міста, об'єднує органи місцевого самоврядування, вважаю, що це той орган, який може скоординувати і роботу й відпрацювати, які органи місцевого самоврядування можуть приймати це сміття", - сказав Зубко.

Урядовець підкреслив, що для реалізації проекту будівництва нового полігону або переробки сміття у Львові потрібно рік-два часу, але відходи вже сьогодні потрібно кудись вивозити. На його думку, органи місцевого самоврядування повинні зорганізуватися в цьому питанні, розробити відповідні плани і графіки й допомогти львів'янам.

"Органи місцевого самоврядування повинні показати єдність у цьому питанні", - переконаний Зубко.

Водночас він закликав відокремити політику й господарську діяльність щодо "сміттєвої" проблеми у Львові та нагадав, що обов'язки поводження з твердими побутовими відходами лежать саме на місцевій владі, а не на державній.

Як повідомлялося, напередодні лідер парламентської фракції "Об'єднання "Самопоміч" Олег Березюк оголосив голодування на знак протесту проти невирішення сміттєвої проблеми у Львові. У вівторок, 20 червня, заступник Голови Верховної Ради Оксана Сироїд, яка була обрана до парламенту від "Об'єднання "Самопоміч", також оголосила голодування на знак підтримки Березюка і заявила, що перебуватиме поруч із ним.

Водночас у фракції БПП закликали мера Львова Андрія Садового піти у відставку.

Зі свого боку, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман 19 червня заявив, що готовий на засіданні уряду ініціювати виділення з резервного фонду 50 млн грн на облаштування полігону для сміття у Львівській області. Крім того, він закликав місцеве самоврядування відгукнутися на прохання мера Львова, якщо воно надійде, і тимчасово прийняти львівське сміття на своїх муніципальних полігонах.

Раніше львівська влада звернулася до уряду з вимогою оголосити в місті надзвичайну екологічну ситуацію через проблеми з вивезенням сміття. За даними міськради, на сьогодні у Львові назбиралося понад 8,5 тис. тонн відходів. У мерії заявляють, що ситуація критична і загрожує небезпекою для здоров'я населення та життєдіяльності міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-