БПП закликає Садового піти у відставку

БПП закликає Садового піти у відставку

Фото
Укрінформ
Парламентська фракція "Блоку Петра Порошенко" звернулася до мера Львова Андрія Садового із закликом негайно вирішити проблему зі сміттям у місті або добровільно залишити посаду міського голови.

Про це заявила з парламентської трибуни член фракції Оксана Юринець, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Андрій Іванович! Негайно вирішуйте проблему зі сміттям або добровільно йдіть у відставку, коли не можете це зробити", - сказала вона.

Юринець також закликала лідера фракції "Об'єднання "Самопоміч" Олега Березюка, який оголосив голодування через сміттєву проблему у Львові, припинити свою акцію.

"Олегу Івановичу - припинити акції у Києві і їхати у Миколаїв, там, де його фракція не підтримує вивіз сміття до Миколаєва", - наголосила депутат.

За її словами, сьогодні Львів фактично гине. З центральноєвропейського міста він перетворюється на смердюче сміттєзвалище, "а ще гірше - екологічно загрозливе місце".

Юринець також зауважила, що міський голова Львова протягом трьох каденцій мав можливість вирішити цю сміттєву проблему.

"Піар на сміттєвій темі ні до чого не призведе", - підсумувала депутат.

Як повідомлялося, лідер фракції "Об'єднання "Самопоміч" Олег Березюк напередодні оголосив голодування через нібито "напади" на Садового у зв'язку з проблемою вивозу сміття зі Львова.

Напередодні стало відомо, що депутати від "Самопомочі" у міській раді Миколаєва - районного центру Львівщини - проголосували проти прийому твердих побутових відходів зі Львова. Загалом для ухвалення рішення забракло одного голосу.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман 19 червня заявив, що готовий на засіданні уряду ініціювати виділення з резервного фонду 50 млн грн на облаштування полігону для сміття у Львівській області. Крім того, він закликав місцеве самоврядування відгукнутися на прохання мера Львова, якщо воно надійде, і тимчасово прийняти львівське сміття на своїх муніципальних полігонах.

Раніше львівська влада звернулася до уряду з вимогою оголосити в місті надзвичайну екологічну ситуацію через проблеми з вивезенням сміття. За даними міськради, на сьогодні у Львові назбиралося понад 8,5 тис. тонн відходів. У мерії заявляють, що ситуація критична і загрожує небезпекою для здоров'я населення та життєдіяльності міста.

Фото Данііла Шамкіна

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-