В Україні вже об'єдналися 413 громад - Зубко

В Україні вже об'єдналися 413 громад - Зубко

Укрінформ
В Україні наразі вже налічується 413 об'єднаних територіальних громад, а сама децентралізація є найуспішнішою з-поміж усіх інших реформ. 

Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, виступаючи на координаційній зустрічі "Реформа місцевого самоврядування і децентралізація влади в Україні: успіхи та перспективи", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Реформа децентралізації найбільш успішна сьогодні в країні. 413 громад уже об'єдналися, із них 159 громад уже 2 роки поспіль впроваджують цю реформу і показують не тільки, як змінюється система управління, а як матеріалізується система повноважень", - сказав Зубко.

Урядовець зазначив, що нині вже територія, яка охоплена реформою децентралізації в Україні, є більшою, ніж загальна площа Угорщини чи Португалії.

Зубко також розповів, що доходи місцевих бюджетів завдяки фінансовій децентралізації будуть зростати і надалі. Так, за його словами, цього року такі доходи передбачено на рівні 170 млрд гривень, а відповідно до нещодавно ухваленою урядом трирічної Бюджетної резолюції доходи місцевих бюджетів у 2018 році зростуть до 248 млрд гривень, у 2019 році - 270 млрд гривень, а у 2020 році - до 284 млрд гривень.

"Це означає, що сьогодні є можливість працювати ефективно, не тільки збирати кошти від платників податків, а ще й реалізувати проекти, які дозволять змінити інфраструктуру громад і місцевого самоврядування", - підкреслив віце-прем'єр-міністр. Водночас він зауважив, що уряд планує впровадити інструменти контролю за розвитком громад та фінансового моніторингу стану місцевих бюджетів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-