Джапарова вважає відновлення мовлення на Донбасі не політичним питанням

Джапарова вважає відновлення мовлення на Донбасі не політичним питанням

Укрінформ
Перший заступник міністра інформполітики Еміне Джапарова вважає, що повільне відновлення мовлення на територіях, контрольованих Україною, пов'язане не з політикою, а з "інфраструктурними питаннями".

Про це вона повідомила у понеділок на прес-конференції в Укрінформі "Звіт та перспективи розвитку інформаційної політики України", повідомляє корреспондет Укрінформу. 

"Тут я точно скажу, що це питання інфраструктури, а не політичний саботаж... Це питання оптимізації мовлення на контрольованій нами території", - повідомила Джапарова.

Вона відзначила, що "коли окуповували наші вежі у Донецьку і Луганську, це позбавило можливості мовлення на ці території", тому, на її думку, "наразі для нас постає завдання установки веж-передавачів для того, аби українські ЗМІ, це і радіо, і телебачення, мали доступ на ці території".

Як підкреслила Джапарова, нині МІП працює над кількома законопроектами до українського парламенту, "які допоможуть полегшити відновлення мовлення у Донецькій та Луганській областях". 

Вона також відзначила, що склад Комісії з відновлення українського мовлення на Донбасі "переформатовано".

"Наразі вона складається з трьох основних інституцій: МІП, Нацрада з питань телебачення і радіомовлення та Міністерство у справах окупованих територій. Ця тріада по факту визначає напрямок і завдання з відновлення мовлення", - повідомила перший заступник міністра інформполітики.  

Джапарова уточнила, що окрім двох веж на Карачуні у Донецькій області та на Чонгарі у Херсонській області, планується установка вежі у райцентрі Покровськ Донецької області та Бахмутівці Луганської області. Також на окуповані території на сході України запущено середні хвилі, завдяки яким мовлення доходить до Ростова. 

"Щодо мовлення на окуповані території - одна з головних новин: ми запустили середні хвилі на частоті 837. Сьогодні по факту громадяни на окупованій території можуть слухати українське радіо саме завдяки середнім хвилям. І, до речі, говорять, що сигнал доходить до Ростова", - відзначила вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-