У Львові назбиралося 8,5 тисяч тонн сміття

У Львові назбиралося 8,5 тисяч тонн сміття

Укрінформ
На сьогоднішній день у Львові назбиралося понад 8,5 тисяч тонн відходів, які нікуди вивезти.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

 "Станом на сьогодні у Львові є понад 8,5 тис тонн ТПВ, які нема куди вивезти. Ситуація критична і загрожує небезпекою для здоров`я населення та життєдіяльності міста Львова. Для утилізації накопиченого сміття необхідно 850 одиниць спеціалізованої техніки. І це все в умовах умисно заблокованих для м. Львова полігонів ТПВ по всій Україні", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що в зв'язку з погіршенням ситуації з утилізації твердих побутових відходів, в понеділок відбудеться позапланове засідання міської комісії з питань ТЕБ ​​та НС.

Як повідомляв Укрінформ, 12 червня Львівська влада звернулася до Кабміну з вимогою оголосити в місті надзвичайну екологічну ситуацію через ситуацію зі сміттям.

Втім, якщо розблокувати для міста полігони в інших регіонах держави, ситуацію із сміттям у Львові можна вирішити за один день, вважає Садовий.

Щоб запобігти епідеміям та зменшити сморід від переповнених смітників зі Львова в першу чергу будуть вивозити біологічні відходи, зазначив у відозверненні до громади міський голова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-