Бурштинові війни: троє поліцейських постраждали у сутичці з копачами

Бурштинові війни: троє поліцейських постраждали у сутичці з копачами

Укрінформ
Бурштинокопачі побили у Рівненській області трьох правоохоронців.

Про це повідомляється на сторінці Національної поліції України у Facebook

«Сьогодні, 17 червня, під час відпрацювання Дубровицького району поліцейські виявили факт незаконного видобутку бурштину та вилучили дві мотопомпи у старателів. Останні вчинили опір, внаслідок чого правоохоронці отримали тілесні ушкодження та пошкоджено два службові автомобілі. Близько четвертої години ранку в лісі поблизу села Великий Черемель придані сили оперативного штабу виявили старателів, які за допомогою двох мотопомп видобували бурштин-сирець. Аби завадити документуванню злочину та вилученню мотопомп, понад сотня невідомих осіб спиляли дерева, які перекрили рух десятьом правоохоронцям. Під час сутички постраждали поліцейські спецпідрозділу Черкаської області. Правоохоронців з тілесними ушкодженнями у виді численних забоїв, саден та травм голови госпіталізовано до лікарні», - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що, за попередньою інформацією, старателі мали при собі зброю, оскільки з натовпу зловмисників неодноразово лунали звуки, схожі на постріли. Аби припинити правопорушення, поліцейські здійснили попереджувальні постріли у повітря. 

Крім того, близько 8.00 до Рокитнівської районної лікарні звернулися 22-річний житель села Вежиця та 28-річний мешканець Старого Села з вогнепальними пораненнями ніг дробом. За словами потерпілих, вони отримали поранення під час конфлікту з правоохоронцями. 

Слідчі з'ясовують усі обставини події. Встановлюються обставини стрілянини, оскільки на озброєнні у поліції немає зброї чи спецзасобів, які споряджаються патронами із вмістом дробу.   

Триває слідство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-