Українка намагалася вивезти до Польщі 8-річного сина у валізі

Українка намагалася вивезти до Польщі 8-річного сина у валізі

Фото
Укрінформ
Громадянка України у четвер намагалася нелегально провезти до Польщі свого 8-річного сина, якого польські митники виявили у потязі “Київ-Перемишль” у великій валізі українки.

Про це власному кореспондентові Укрінформу повідомила виконувач обов'язків речника Бещадського відділу Прикордонної служби Польщі у Перемишлі Анна Міхальська.

“Під час перевірки польські митники виявили у багажі однієї з пасажирок потягу 8-річного хлопця. Він був у великій валізці, прикритий зверху речами”, - заявила Міхальска. 

За її словами, хлопця і його 50-річну матір відвезли до відділу Прикордонної служби у Перемишлі, де їй виписано штраф у розмірі 200 злотих (приблизно 1,4 тис. грн) і повернуто назад до України.

Міхальська поінформувала, що Прикордонна служба ініціюватиме внесення українки до реєстру осіб, яким заборонено в'їзд до Польщі на п'ять років.

Фото: wyborcza.pl

Представник Прикордонної служби РП поінформувала, що це вже друга невдала спроба цієї українки ввезти дитину до Польщі упродовж тижня. Зокрема, 11 червня вона, прямуючи до Польщі тим самим потягом в рамках безвізового режиму, не мала відповідних документів на хлопця. Відтак, тоді її також разом з сином було знято з потяга і повернуто до України.

Польський прикордонник назвала ситуацію “дивною”, оскільки українка могла б без проблем ввезти сина до Польщі, якби дитина мала біометричний паспорт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-