У Львові голову

У Львові голову "сміттєвої" фірми арештували за розкрадання з бюджету

Укрінформ
Два місяці під вартою, або внесення 480 тисяч застави – такий запобіжний захід обрано директору  однієї з найбільших у Львові фірм-перевізників сміття «АВE» Юрію Грибану, якого підозрюють у  заволодінні коштами міського бюджету в особливо великих розмірах.

Таке рішення ухвалив Галицький районний суд Львова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Юрій Грибан підозрюється у заволодінні коштами з міського бюджету, які були призначені для відшкодування додаткових витрат на перевезення та захоронення твердих побутових відходів (ТПВ). Він фактично заволодів коштами з міського бюджету на суму 600 тис. грн. Крім цього, підозрюється у вчиненні закінченого замаху на заволодіння бюджетними коштами, призначеними на перевезення та захоронення ТПВ на суму понад 9 млн грн», – зазначила державний обвинувач Христина Олійник.

За її словами, фіктивне підприємство, з яким «АВЕ» укладала договори на захоронення сміття, не має ні свого полігону, ні працівників і відповідно, не може здійснювати діяльність, пов’язану із захороненням ТПВ.

Сам директор фірми не погоджується із рішенням суду та заявляє, що суми, необхідної для внесення застави, немає.

Як повідомляв Укрінформ, прокуратура Львівщини звинуватила директора «АВЕ» у причетності до заснування фіктивної фірми у Дніпрі, яка мала надавати цьому перевізнику послуги із захоронення сміття. Однак не мала свого полігону і відповідно, можливості утилізувати відходи. Відтак, вони викидалися на узбіччях шляхів та на полях і в лісах різних областей країни.

Під час засідання комісії з техногенної безпеки і надзвичайних ситуацій Львівської міськради, яка відбулась 12 червня, Грибан заявив, що компанія тимчасово припиняє вивозити сміття зі Львова, бо немає куди. Йдеться приблизно про третину сміттєвих майданчиків на території міста, які вона обслуговувала.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-