На Донеччині можуть оголосити надзвичайний стан через проблеми з водою –Жебрівський

На Донеччині можуть оголосити надзвичайний стан через проблеми з водою –Жебрівський

Укрінформ
В Донецькій області без централізованого водопостачання залишаються 382 тисячі осіб у 72 населених пунктах. Розглядається питання про оголошення в регіоні надзвичайної ситуації.

Про це повідомив у Facebook голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

"Ситуація із водозабезпеченням області складна. На сьогоднішній день без централізованого водопостачання 14 міст та 58 селищ – це 382 тисячі осіб. Без води залишаються Волноваха, Селидове, Українськ, Гірник, Новоградівка, Покровськ, Мирноград, Родинське, Мар’їнка, Красногорівка, Вугледар та Добропілля... Розглядається питання оголошення на Донеччині надзвичайної ситуації", - йдеться у повідомленні.

За словами Жебрівського, населенню воду підвозять із резервних резервуарів та скважин. Залучаються люди та техніка ДСНС, комунальні та сільськогосподарські підприємства, які мають автоцистерни.

"Дав завдання довести до відома населення чіткі й зрозумілі графіки підвозу питної й технічної води. Наголосив: за воду жодної копійки з людей не брати!" - пише очільник області.

Він також зауважив, що проведення ремонтно-відновлювальних робіт та запуск насосної станції неможливе через відсутність гарантій безпеки для працівників.

"Домовилися, щоб сьогодні на місце допустили оглядову групу, яка зможе визначити обсяг руйнувань. Зараз на насосній станції працюють енергетики "Води Донбасу" - проводять дефектовку та визначають обсяги відновлювальних робіт.... По завершенню огляду вимагатимемо допуску до об’єкту ремонтних бригад. Знову ж таки - за умови наявності гарантій їхньої безпеки", - зазначив Жебрівський.

Раніше повідомлялося, що 11 червня насосна станція першого підйому Південно-Донбаського водогону, яку 10 червня тільки-но відновили та запустили, була знову зупинена. Бойовики нанесли черговий вогневий удар по району, де розташована станція (Ясинуватський район, с.Василівка). Перебили лінії електропередач, вивели з ладу трансформатор, пошкодили будівлю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-