Безвізова ніч: оформлення авто з чотирма пасажирами займає хвилину

Безвізова ніч: оформлення авто з чотирма пасажирами займає хвилину

Укрінформ
Одну хвилину витрачали на оформлення автомобіля у безвізову ніч прикордонники на КП Рава-Руська – Гребенне, що на львівській ділянці держкордону з Польщею.

В цьому переконалася кореспондент Укрінформу.

«Для оформлення автомобіля з чотирма пасажирами на борту нам цілком вистачило однієї хвилини. Це стало можливим і завдяки оновленню всіх баз даних, і завдяки сучасній техніці, яка тепер є у нашому розпорядженні», - зазначила прикордонник Катерина Шаленко.

За її словами, зчитування та перевірка одного біометричного паспорта триває від 3 до 7 секунд – залежно від країни походження паспорта. Для перевірки документів на пункті пропуску «Рава-Руська» встановлено шість кабінок паспортного контролю.

Якщо ж стаціонарна техніка не впорається із навантаженням, на допомогу прийдуть мобільні комплекси, які за наказом керівництва можна привести у дію і застосувати для пришвидшення руху. Вони використовуються для фіксації та перевірки біометричних даних. Також за допомогою супутникового зв’язку здійснюється оформлення громадян та транспортних засобів в онлайн-режимі, перевірка по базах даних Державної прикордонної служби, а також по базі даних Інтерполу.

Як повідомляв Укрінформ, у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби прогнозують, що із введенням безвізу рух на кордонних переходах збільшиться на третину. Проте коли перша хвиля безвізовиків спаде, це збільшення складе 10 відсотків. Водночас, у літній сезон багато подорожуючих використовуватимуть авіа- та залізничне сполучення, тому навіть «пікове» збільшення на автомобільних переходах не перевищить 30 відсотків.

Журналістам зазначили, що за результатами перших днів МЗС звернеться до польської сторони з проханням пришвидшити проведення перевірок на кордоні. Якщо договірні зобов’язання між Україною і ЄС буде збільшено на 30%, то черг вдасться уникнути. А поки охочим перетнути кордон у першу ніч безвізу довелося вистояти в черзі півдоби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-