У двох літаках з Києва до Варшави понад 50% пасажирів летять по “біометриці”

У двох літаках з Києва до Варшави понад 50% пасажирів летять по “біометриці”

Укрінформ
У двох пасажирських літаках польської та української авіакомпаній LOT та МАУ, які прямують з Києва до Варшави і приземлення яких планується о 16:20 і 16:25 за київським часом, пасажирів з біометричними паспортами є понад 50%.

Про це в коментарі власному кореспонентові Укрінформу повідомила керівник консульського відділу Посольства України в Республіці Польща Світлана Криса, яка в аеропорту імені Шопена стежить за початком функціонування безвізового режиму.

“У15:20 і 15:25 (за місцевим часом) літаками авіакомпаній LOT і МАУ з Києва до Варшави мають прибути загалом 162 пасажири, з яких 87 осіб, тобто понад 50% - в рамках безвізового режиму”,- заявила дипломат.

При цьому у трьох інших літаках, які летять зі Львова, Харкова та Одеси, і мають приземлитися у Варшаві близько 16-ї години за місцевим часом є всього чотири пасажири з біометричним паспортом.

За словами керівника консульського відділу, від початку доби станом на 13:00 польсько-український кордон перетнуло близько 25 тис. українців, з яких близько тисячі — в рамках безвізу.

Дипломат зазначила, що поки що станом на зараз на польсько-українському кордоні зафіксовано лише одну відмову у в'їзді до Польщі. Вона стосується українця, який перетермінував дні перебування у Данії і данські прикордонні служби заборонили йому в'їзд до ЄС до 2018 року.

У рамках безвізу до Перемишля прибув потяг з Києва, яким в рамках безвізу польський кордон перетнуло багато відомих українських письменників, журналістів та експертів. З Києва потяг проводжала віце-прем'єр-мініср з питань євроатлантичної інтеграції Івана Климпуш-Цинцадзе та посол Польщі в Україні Ян Пєкло.

У Перемишлі потяг зустрів посол України в Польщі Андрій Дещиця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-