Бойовики обстріляли насосну станцію з гранатометів - штаб АТО

Бойовики обстріляли насосну станцію з гранатометів - штаб АТО

Укрінформ
Бойовики обстріляли насосну станцію Південно-Донбаського водогону з гранатометів.

Про це повідомляє штаб АТО на своїй сторінці у Facebook з посиланням на українську сторону в СЦКК.

"Українська сторона СЦКК повідомляє, що 11-го червня близько 7.00 год. НЗФ ОРДО обстріляли з гранатометів та вивели з ладу насосну станцію першого підйому Південно-Донбаського водоводу. Постраждалих серед персоналу станції немає. Наслідки обстрілу з’ясовуються, але достовірно відомо, що станція знову не працює", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, українська сторона впевнена, що цей обстріл є не інакше, як провокацією з метою дискредитації української влади та ЗСУ.

Наголошується, що насосна станція Південно-Донбаського водоводу, як і інші критичні екологічні об’єкти цивільної інфраструктури Донбасу, знаходиться під особливою увагою керівництва АТО щодо недопущення в місцях їхнього розташування будь-яких порушень режиму припинення вогню, навіть коли ЗСУ мають потребу відкрити вогонь у відповідь.

"Всі ці об’єкти мають постійні гарантії безпеки з боку ЗСУ, в той час як з боку НЗФ ОРДО таких гарантій немає", - наголосили в штабі АТО.

Як відомо, насосна станція першого підйому Південно-Донбаського водогону подає воду на Донецьку фільтрувальну станцію, яка забезпечує водою майже 600 тисяч людей, а також на Червоноармійську та Великоанадольську фільтрувальні станції, що обслуговують близько 400 тисяч людей на півдні Донецької області. Крім того, завдяки роботі станції, технічну воду отримують великі підприємства регіону, такі як Авдіївський коксохімічний завод та Курахівська ТЕС.

8 червня внаслідок бойових дій станція припинила роботу. 10 червня після проведення ремонтно-відновлювальних робіт її знову було запущено. При цьому під час організації робіт НЗФ ОРДО постійно чинили перепони, повідомили в штабі.

Характер пошкоджень насосної станції та обсяг майбутніх ремонтних робіт наразі з’ясовуються. Українська сторона СЦКК звернулася до представників місії ОБСЄ щодо сприяння у вивченні цього питання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-