Грібаускайте відкрила у Харкові Дні Литви

Грібаускайте відкрила у Харкові Дні Литви

Фото
Укрінформ
У Харкові відбулися святкові заходи в центральному парку ім. Горького на честь відкриття Днів Литви.

У відкритті взяли участь Президент Литовської республіки Даля Грібаускайте та голова Харківської ОДА Юлія Світлична, повідомляє прес-служба Харківської ОДА.

"Рішення проводити Дні Литви саме в Харкові - не випадкове. Харків для нас - місто-герой. Ви знаходитесь за 40 км від кордону з не зовсім дружнім сусідом, і ви змогли захистити своє місто - не тільки силами військових, але навіть за допомогою футбольних фанатів. Це прекрасний приклад того, наскільки ви хочете бути вільними, бути європейцями і господарями своєї землі. Це той дух, якому ми всі радіємо. І мені набагато легше підтримати країну, яка сама бореться за себе. Якби ви цього не робили, як би я могла пояснити своєму народові, що вам потрібно допомагати? А зараз усі це розуміють... Я рада можливості представити Литву у вашому місті. Європа - з вами, майбутнє України - в Європі. Слава Україні!" - зазначила у своєму слові Грібаускайте.

Світлична, у свою чергу, подякувала Грібаускайте за те, що саме Харківську область обрано для зустрічі президентів України та Литви, а також для проведення Днів Литви.

"Ми святкуємо 25 років встановлення дипломатичних відносин між Україною та Литвою. Наші країни мали спільне минуле, а сьогодні ми можемо створювати наше спільне європейське майбутнє... Ми цінуємо міжнародне співробітництво та ту увагу, яку нам приділяють наші міжнародні партнери. У цілому геополітична обстановка дає нам надію на те, що надалі наша країна буде рівноправним членом Європейського Союзу. Ми довели, що Харків - це Європа, ще в 2014 році, коли зберегли тут мир", - додала Світлична.

Дні Литви на Харківщині проходитимуть з 9 до 11 червня. Зокрема, заплановано литовський ярмарок, де будуть представлені національні ремесла та страви, можливості туризму та навчання в Литві. З концертами на головній сцені у парку виступатимуть литовські й українські артисти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-