Стрілянина у Вільшанах: депутата відправили в СІЗО

Стрілянина у Вільшанах: депутата відправили в СІЗО

Укрінформ
Апеляційний суд Харківської області задовольнив скаргу прокуратури і відправив депутата Харківської облради від партії "Відродження" Олексія Литвинова в СІЗО на два місяці.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Прокуратура добилася арешту депутата облради - одного з активних учасників конфлікту із стріляниною в с.Вільшани 16 травня, де загинув один ром і поранено ще четверо. Згідно з рішенням обласного апеляційного суду скасовано постанову Дергачівського райсуду про утримання підозрюваного Литвинова під домашнім арештом", - відзначила Дубовик.

За її словами, запобіжним заходом для Литвинова обрано тримання під вартою, тобто, в СІЗО, до 30 червня включно.

На самому засіданні суду були присутні кілька десятків прибічників Литвинова, які вимагали його звільнення, звинувачуючи в конфлікті місцеву ромську громаду.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 16 травня у Вільшанах у результаті конфлікту серед місцевого населення в лікарні від ран помер 50-річний ром, ще четверо госпіталізовано. Для з'ясування обставин до поліції доставлено 21 людину. Трьох активних учасників конфлікту, місцевих жителів, затримали в порядку ст.208 КПК України. Один з них - депутат облради від партії "Відродження" Олексій Литвинов, у минулому - голова Вільшанської селищної ради, якою зараз керує його син Андрій.

19 травня Дергачівський райсуд Харківської області, який обрав арешт для двох затриманих раніше учасників конфлікту, відмовився заарештовувати депутата Харківської обласної ради Олексія Литвинова: прокуратура подала апеляцію.

За словами свідків конфлікту, стрілянину влаштували невідомі особи, "схожі на чеченців", які втекли з місця, в той момент, коли роми прийшли до селищної ради для розмови з батьком молодого голови селищної ради через конфлікт між ним і сином загиблого. Роми скаржилися, що голова селищної ради ставиться до них зневажливо.

Досудове розслідування проводиться за ознаками ч.4 ст.296 (хуліганство) і ч.2 ст.115(навмисне вбивство) Кримінального кодексу України з санкцією до 15 років в'язниці або довічного ув'язнення.

Фото: kh.depo.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-