Стрілянина у Вільшанах: двом підозрюваним посилили домашній арешт

Стрілянина у Вільшанах: двом підозрюваним посилили домашній арешт

Укрінформ
Харківська прокуратура домоглася взяття під цілодобовий домашній арешт двох з трьох підозрюваних у конфлікті з ромами у селі Вільшани під Харковом.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Апеляційний суд Харківської області частково задовольнив апеляцію держзвинувачувачів і посилив покарання для двох підозрюваних у конфлікті з ромами з часткового домашнього арешту - з 22:00 до 06:00 - на цілодобовий домашній арешт", - зазначила Дубовик.

За її словами, водночас, прокуратура наполягала на утриманні підозрюваних під вартою, тобто, в СІЗО.

"Чекаємо призначення до розгляду апеляції щодо третього підозрюваного -  депутату Харківської облради від "Відродження", - додала Дубовик.

Як повідомляв Укрінформ, 19 травня Дергачівський райсуд обрав для депутата Харківської облради від партії "Відродження" Олексія Литвинова, підозрюваного у справі про стрілянину у Вільшанах, де внаслідок конфлікту загинув ром і ще четверо ромів поранені, запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з 22:00 до 06:00 з носінням електронного браслета. При цьому прокуратура наполягала на утриманні його під вартою. Суд тоді ж відправив під частковий домашній арешт з браслетом двох інших підозрюваних.

16 травня з місця конфлікту у Вільшанах у поліцію доставлено 21 людину. Трьох активних учасників - місцевих жителів 1965, 1974, 1979 років народження - затримали у порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Один із затриманих - депутат Харківської облради Олексій Литвинов - екс-голова Вільшанської селищної ради, якою тепер керує його син Андрій.

За словами свідків конфлікту, стрілянину влаштували невідомі особи, які втекли з місця події в момент, коли роми прийшли до селищної ради для розмови з батьком молодого глави поссовета. Роми скаржилися, що глава селищної ради ставиться до них зневажливо.

Досудове розслідування проводиться за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) і ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України з санкцією до 15 років ув'язнення або довічного терміну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-