Луценка просять взяти під контроль  розслідування стрілянини у Вільшанах

Луценка просять взяти під контроль розслідування стрілянини у Вільшанах

Укрінформ
Харківські правозахисники звернулися з листом до генпрокурора Юрія Луценка з проханням взяти під контроль розслідування за фактом стрілянини у Вільшанах Харківської області.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла керівник громадської приймальні Харківської правозахисної групи Людмила Клочко.

"Сьогодні ми відправили лист Юрію Луценку з проханням взяти розслідування злочину у Вільшанах під контроль", - зазначила Клочко.

За її словами, правозахисники також просять Луценка передати розслідування до прокуратури Харківської області: "До цього частину розслідування здійснювала поліція, а частину - прокуратура Дергачівського району".

"Ми також просимо генпрокура порушити кримінальну справу за фактом злочину на рунті національної нетерпимості", - додала Клочко. 

Як повідомляв раніше Укрінформ, 16 травня з місця конфлікту у Вільшанах, де загинув ром і поранені ще четверо, в поліцію було доставлено 21 людину. Трьох найактивніших учасників - місцевих жителів 1965, 1974, 1979 р.н. - затримали в порядку ст. 208 КПК України. Один із затриманих - депутат Харківської облради Олексій Литвинов - екс-голова Вільшанської селищної ради, яким тепер керує його син Андрій. 

18 травня прокуратура оголосила про підозру у вчиненні хуліганства у Вільшанах трьом підозрюваним, у тому числі, депутату Харківської облради Олексію Литвинову.

19 травня Дергачівський райсуд призначив всім трьом підозрюваним, включаючи депутата облради від партії "Відродження", запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з носінням браслета, в той час, як прокуратура області просила взяти їх під варту. 

За словами свідків конфлікту, стрілянину влаштували  невідомі особи, "схожі на чеченців", в момент, коли роми прийшли до селищної ради для розмови голови з батьком молодого голови через конфлікт між ним і сином загиблого. Роми скаржилися, що голова селищної ради ставиться до них зневажливо.

Досудове розслідування проводиться за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) і ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) КК України з санкцією до 15 років в'язниці або довічного терміну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-