Земельні схеми в Харкові: ГПУ підозрює двох колег заступниці Кернеса

Земельні схеми в Харкові: ГПУ підозрює двох колег заступниці Кернеса

Укрінформ
Генпрокуратура підозрює ще двох чиновників Харківської міськради у махінаціях із землею.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в ГПУ.

"За версією слідства, харківські чиновники протягом 2008-2014 років створили більш як 90 обслуговуючих кооперативів, засновниками і учасниками яких були особи з їх близького оточення. Сприяючи їм у виготовленні відповідних документів, підозрювані незаконно присвоїли земельні ділянки, що належать місту, загальною площею більше 650 га і вартістю більше 4,05 млрд грн, які обернули на свою користь та інших осіб", - зазначили у відомстві.

Досудовим розслідуванням встановлено, що до вчинення зазначених злочинів, разом з іншими особами, в т.ч., тими, яким вже вручено повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, також причетні колишній начальник управління містобудування і архітектури Харківської міськради, яка одночасно була заступником директора Департаменту містобудування, архітектури і земельних відносин Харківської міськради, і його заступник.

"Зазначені посадовці, діючи у складі організованої групи спільно з іншими посадовцями, сприяли заволодінню земельними ділянками на території Харкова загальною площею 25,1178 га, чим завдали збитків територіальній громаді Харкова на суму майже 135 млн грн. Крім того, ці особи обіймали свої посади більш як 10 років і були підпорядковані заступнику Харківського міського голови, якій 23 березня також повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів", - додали у відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, 11 травня заступнику мера Харкова Тетяні Овінніковій повідомлено про підозру у вчиненні в складі організованої групи кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.27, ч.4 ст.190 і ч.2 ст.364 КК України, тобто пособництві в незаконному заволодінні шахрайським шляхом земельними ділянками на території Харкова в інтересах третіх осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-