За заступницю Кернеса внесли заставу. 30 мільйонів збирали вскладчину

За заступницю Кернеса внесли заставу. 30 мільйонів збирали вскладчину

Укрінформ
Грошову заставу в сумі 30 млн грн внесено за віце-мера Харкова Овіннікову Тетяну, підозрювану у справі про розкрадання землі "кооперативної схемою".

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла адвокат Овіннікової Юлія Плетньова.

"Гроші в сумі 30 млн грн вже надійшли на розрахунковий рахунок Апеляційного суду в Києві, про що ми офіційно повідомили Генпрокуратуру і Апеляційний суд", - зазначила Плетньова.

За її словами, гроші зібрано за 5 днів в складчину: "Люди, що знають Овіннікову та впевнені в її невинності, перераховували від 3 тис. грн до 100 тис. грн і більше".

"Внесення застави звільняє Овіннікову від будь-якої іншої міри запобіжного заходу, але вона зобов'язана з'являтися в органи досудового розслідування і повідомляти про зміну місця проживання. Побоювання слідства на цей рахунок є безпідставними, оскільки виконано основні слідчі дії, допитано незліченну кількість свідків, вилучено всю документацію щодо виділення земельних ділянок. Як тільки Овіннікова дізналася про непомірну суму застави, їй стало зле, і ще вчора вона перебувала в реанімації лікарні. У Тетяни Іванівни є сім'я - вагітна дочка і син-студент, і вона нікуди від них не поїде: всі ризики виключено", - додала Плетньова.

За її словами, захист має намір домогтися виправдувального вироку в суді: "Інкриміновані Овіннікової дії не входили в її посадові обов'язки, а всі рішення щодо землі приймаються голосуванням депутатів на сесіях".

Як повідомляв раніше Укрінформ, 13 травня генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про здобутий в суді дозвіл на арешт віце-мера Харкова Овіннікової, обвинуваченої у земельних махінаціях.

15 вересня 2016 року правоохоронці провели обшуки у Харківській міськраді та готелі "Національ", де проживає мер Харкова Геннадій Кернес. За словами генпрокурора, обшуки пов'язані з кримінальною справою щодо організації схеми з розкрадання 654 га землі Харкова на суму 4 млрд грн.

Фото: espreso.tv

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-