МЗС Польщі очікує розслідування підпалу польської школи на Львівщині

МЗС Польщі очікує розслідування підпалу польської школи на Львівщині

Укрінформ
Міністерство закордоних справ Польщі висловило занепокоєння у зв'язку зі спробою підпалити приміщення школи імені королеви Ядвіги у Мостиськах і очікує на з'ясування  обставин і виявлення зловмисників.

Про це повідомляє РАР.

З інформацією поліції Львівської області, надзвичайна подія трапилася у вівторок вночі. У приміщенні школи імені королеви Ядвіги у Мостиськах невідомі вибили вікно, через яке у  середину приміщення вони кинули дві пластикові каністри із запалювальною сумішшю.

‘Ми підтверджуємо цей інцидент. Інформуємо, що в його результаті ніхто не постраждав, а відповідні українські служби почали з'ясувати обставини події. Консул Польщі у Львові перебуває у постійному контакті з директором школи й місцевою владою”,- повідомило МЗС Польщі.

Польське зовнішньополітичне відомство “висловило занепокоєння фактом підпалу школи” й очікує на “з'ясування обставин надзвичайної події”.

Директор школи Тереза Тетерич зазначила, що за 15 років існування школи це перший подібний інцидент. Вона підкреслила, що в місті немає жодного протистояння між українцями і поляками на національному підгрунті, а тому висловила припущення, що зловмисники були кимось найняті.

За інформацією поліції Львівської області, в результаті пожежі школі завдано втрат у розмірі приблизно 20 тис. грн.

Школа імені королеви Ядвіги у Мостиськах є державним освітнім закладом з польською мовою навчання, у відповідності до програми навчання національних меншин. З 27 травня школа була на канікулах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-