Поліція затримала понад 50 учасників штурму Львівської облради

Поліція затримала понад 50 учасників штурму Львівської облради

Укрінформ
Львівські правоохоронці затримали понад 50 осіб, причетних до вчорашніх сутичок у Львівській обласній раді та нанесення тілесних ушкоджень поліцейським і цивільним особам.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила речниця Патрульної поліції Львова Катерина Рибій.

"Патрульні напередодні виявили на вулиці Винниченка автомобіль Mercedes-Benz Sprinter, в який саме здійснювали посадку особи, причетні до подій під Львівською обласною радою та завдання тілесних ушкоджень 11 працівникам поліції. Аби уникнути подальших провокацій, 13 осіб доставили у Пустомитівський відділ поліції", - зазначила Рибій.

Також, за її словами, близько 18.00 на трасі Київ-Чоп патрульні затримали два транспортні засоби, а саме: Volkswagen LT та Mercedes-Benz, пасажири яких теж причетні до подій під облрадою.

Водії віком 29 та 34 років виявилися жителями Київської області. Вони повідомили, що їх найняли, аби перевезти групу осіб до Львова на спортивні змагання. Ці громадяни були одягнені у звичайний цивільний одяг, а під стінами обласної ради переодягнулися в одяг «Національної дружини».

У кожному з автобусів перебували по 20 осіб віком 20-28 років, спортивної зовнішності, агресивно налаштовані до поліцейських, сказала Рибій.

За її словами, на місце події прибули співробітники спецпідрозділу, які доставили затриманих осіб у Буський відділ поліції. Зазначені особи є жителями Чернівецької, Івано-Франківської, Дніпропетровської та Київської областей, а також міста Києва. Тривають слідчі дії.

Як повідомлялось, 30 травня група радикально налаштованих чоловіків увірвалася до Львівської облради, де йшла сесія, і зірвали її, закидавши приміщення димовими шашками. 11 працівників поліції звернулися за медичною допомогою, з них дев’ятеро – це патрульні Львова, двоє інших – працівники Галицького відділу поліції. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст.296 (хуліганство) КК України.

Санкція статті передбачає покарання від трьох до семи років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-