СБУ затримала хакерів, які

СБУ затримала хакерів, які "прошивали" телевізори під заборонені канали

Фото
Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України виявили та припинили розповсюдження на території країни програмного забезпечення для перегляду заборонених телеканалів.

Про це йдеться у повідомленні СБУ.

"Оперативники Управління СБУ в Харківській області встановили, що менеджмент однієї з розгалужених оптово-роздрібних мереж, яка реалізує побутову електротехніку, організував встановлення додаткового програмного забезпечення на SMART-телевізори. За додаткову плату покупцям пропонували "перепрошити" телевізор, щоб отримати можливість вільно переглядати телевізійні пропагандистські канали країни-агресора, заборонені Національною Радою з питань телебачення і радіомовлення України через загрозу національній безпеці. Вартість такої послуги становила 1900 гривень", - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці з'ясували, що розробили програмне забезпечення вітчизняні ІТ-спеціалісти, які також займалися адмініструванням інтернет-ресурсів для технічної підтримки трансляції заборонених каналів. Хостинг здійснювала одна з найбільших в Україні провайдерських компаній.

Співробітники СБ України провели низку обшуків у магазинах торговельної мережі в Харкові та за місцями мешкання фігурантів справи. Правоохоронці виявили бухгалтерську та іншу документацію, яка доводить реалізацію нелегального програмного забезпечення. Доступ до серверного обладнання, яке знаходиться у Києві, заблоковано.

Наразі кримінальне провадження здійснюється за ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України). Вирішується питання щодо кваліфікації дій зловмисників за іншими статтями.

Співробітники спецслужби також здійснюють перевірку можливої причетності менеджменту торговельної мережі до ухилення від сплати податків та приховування реальних фінансово-економічних і облікових процесів фірми від державних контролюючих органів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-