На Закарпатті - напівмарафон на честь легендарного листоноші Федора Фекети

На Закарпатті - напівмарафон на честь легендарного листоноші Федора Фекети

Фото
Укрінформ
Сьогодні, 28 травня, в Ужгороді стартував напівмарафон до райцентру Перечин – на честь відомого місцевого листоноші Федора Фекети, який в позаминулому столітті щодня пішки носив пошту цим маршрутом, і пам’ятник якому стоїть у Перечині.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив один із організаторів дійства Федір Шандор.

«Стартували марафонці в Ужгороді о 10.00 з площі Жупанатської біля Закарпатського обласного художнього музею. Бігтимуть вони 22 км до центру Перечина, де й буде фініш. Цьогоріч проводимо напівмарафон вдруге, і учасників зареєстроваось удвічі більше, також багато людей підійшли перед самим стартом. Перечинський напівмарафон проводиться на честь легендарного листоноші Федора Фекети, який долав щодня десятки км з Ужгорода до Перечина і у зворотному напрямку», - сказав Шандор.

Також він повідомив, що запланованы дитячі забіги. У самому Перечині 618 м бігтимуть діти. Чому 618 – тому що саме стільки років виповнюється сьогодні містові Перечин. Старші діти бігтимуть 1399 м – на честь року заснування Перечина. Усім першим фінішуючим підготовані спеціальні медалі, нагороди, імена учасників викарбують на дошці, встановленій у сквері Федора Фекети.

Разом із тим, проведуть ще кілька забігів – наприклад, в Ужгороді діти бігтимуть 1154 м. Стільки років згадці про Ужгород на карті відомого мандрівника Аль Ідрісі. У забігові прийматимуть участь представники дитячих спортивних секцій (фехтування, бокс, айкідо, кікбоксинг, регбі, американський футбол, баскетбол).

Ну й окрім цього, організатори влаштовують також перший астрономічний забіг – протяжністью 2500 м. Його назвали «Трамінер-ран» - на честь знаменитого сорту вина трамінер. Це формат так званого забігу по виноградниках, на кшталт тих, що проводять в Європі. Учасників винного забігу на фініші чекає келих вина, а перші 10 фінішуючих отримають пляшку хорошого вина сорту «Трамінер». Протягом всієї дистанції напівмарафону буде їхати спеціальна машина, яка буде фіксувати всі ці події та здійснювати відеоконтроль і забезпечувати безпеку. Передбачено 5 чек-пойнтів з напоями.

Фото: perechyn-halfmarathon.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-