АТО: найгарячіше на Донецькому напрямку – ворог гатить з артилерії

АТО: найгарячіше на Донецькому напрямку – ворог гатить з артилерії

Карта
Укрінформ
Найбільш напружена ситуація на Донецькому напрямку продовжує спостерігатися на ділянці фронту Авдіївка - позиція «Шахта Бутівка». Всього вчора на Донецькому напрямку зафіксовано 16 обстрілів з боку російсько-окупаційних військ.

Про це поінформував на брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Донецький напрямок: вночі ворог здійснив артилерійський обстріл населеного пункту Зайцеве. Між дев'ятою і тринадцятою годинами окупанти здійснили по одній збройній провокації з використанням легкої зброї у бік Зайцевого і населеного пункту Піски. З чотирнадцятої і майже до опівночі головною ціллю ворожих обстрілів стала ділянка фронту Авдіївка, позиція «Шахта Бутівка». Там окупанти провели ще п'ять мінометних обстрілів минулої доби», - сказав Мотузяник.

Він зазначив, що загалом на Донецькому напрямку зафіксовано 16 обстрілів з боку російсько-окупаційних військ, у 7 з них ворог використовував важку зброю.

«Луганський напрямок: минулої доби більшість епізодів порушення режиму тиші з боку противника припали надвечір. Найгарячіше вчора там було в Троїцькому. Бойовики здійснили два артилерійські постріли середньої потужності по позиціях українських військових. При цьому випустили в бік наших позицій близько 50 снарядів калібром 122 мм. По одному мінометному обстрілу вчора відбулось в Кримському, Новоолександрівці та Новозванівці. В районі Станиці Луганської та її околиць, ворог під час обстрілу наших позицій використовував легке озброєння», - наголосив Мотузяник та додав, що всього минулої доби на Луганському напрямку сталось 9 ворожих збройних провокацій, і 4 з них - з важкої зброї. 

«Маріупольський напрямок: як і раніше, більшість епізодів порушення режиму вогню з боку противника припадає на ділянку фронту Павлопіль-Широкіне. І гарячою точкою вчора був саме Павлопіль, де російсько-окупаційні війська провели мінометно-артелерійський обстріл середньої інтенсивності», - сказав Мотузяник.

Він зазначив, що вчора противник епізодично відкривав вогонь з легкого озброєння по Мар'їнці, при цьому застосовував озброєння бойових машин піхоти в бік Новотроїцького. 

«Сьогодні вранці російські окупаційні війська обстріляли Красногорівку з важкого озброєння. Наразі відомо про пошкодження семи житлових будинків, школи та лікарні. Сталось кілька пожеж, які вдалось загасити. За попередньою інформацією, вісім місцевих мешканців Красногорівки зазнали поранень та травм», - зазначив Мотузяник. 

За його словами, правоохоронні органи, а також інші спеціальні служби постійно патрулюють місто, допомагають постраждалим та шукають нерозірвані боєприпаси. 

«Вчора на Маріупольському напрямку відбулось 24 ворожі збройні провокації, і 4 з них - з важкої зброї», - додав Мотузяник.

Фото: РІА "Новости"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-