У Запорізькій області на літо обмежують рух вантажівок

У Запорізькій області на літо обмежують рух вантажівок

Укрінформ
У Запорізькій області з 1 червня вводиться обмеження на рух вантажного транспорту в світлий час доби на автомобільних дорогах загального користування регіону.

Про це повідомляє прес-служба Запорізької ОДА. 

«З метою збереження дорожнього покриття доріг під час спекотного періоду (при температурі повітря більше +28 градусів) з 1 червня 2017 року буде введено тимчасове обмеження на рух великовагових транспортних засобів загальною масою понад 24 тонни або навантаженням на вісь понад 7 тонн на автомобільних дорогах загального користування Запорізької області», - йдеться в повідомленні.

Відповідне розпорядження «Про заходи щодо збереження автомобільних доріг загального користування Запорізької області на період підвищення температури повітря» підписане головою Запорізької ОДА.

Також повідомляється, що, за даними вчених, при температурі плюс 28 градусів за Цельсієм дорожнє покриття нагрівається до плюс 40-42 градусів. В результаті погіршуються його  характеристики, і рух великовантажного транспорту за таких умов призводить до пошкоджень дорожнього полотна.

Зараз працівники філій ДП «Запорізький облавтодор» вже встановлюють на дорогах загального користування дорожні знаки і панно для інформування водіїв про обмеження руху та місця стоянок великовантажного автотранспорту. Служба автомобільних доріг у Запорізькій області проводить роботу по формуванню переліку місць для відстою великовантажних транспортних засобів на період дії обмеження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-