Уряд пропонує витратити

Уряд пропонує витратити "гроші Януковича" на армію й дороги

Укрінформ
Кабінет міністрів вважає доцільним направити понад 1 млрд дол. коштів, здобутих злочинним шляхом колишніми високопосадовцями і конфіскованих на користь держави, на зміцнення обороноздатності та інфраструктури.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час години запитань до уряду у Верховній Раді у п’ятницю, інформує Урядовий портал.

"Як ми знаємо, розподіл цих коштів буде відбуватися за рішенням Верховної Ради України за пропозицією уряду. Ми хочемо провести консультації з коаліцією для того, щоб визначити з нею, з президентом країни, у яких напрямках ці кошти ми можемо пропонувати до використання. Моє переконання - це питання оборони, інфраструктура - освітня, медична, це може бути посилення будівництва доріг або інших об'єктів інфраструктури", - заявив він.

Глава уряду зауважив, що це сприятиме як розвитку обороноздатності, інфраструктури, так і розвитку національної економіки та економічного зростання.

Як повідомлялося, 28 квітня стало відомо про конфіскацію активів режиму екс-президента України Віктора Януковича, згідно з рішенням суду. 1 млрд 100 млн дол. були переказані на рахунки Держказначейства в Ощадбанку.

Президент Петро Порошенко зазначив, що ці гроші потрібно спрямувати на армію і соціальну сферу. 

Натомість захист Януковича заперечує, що такі гроші взагалі існують.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-